• Nayman Abdüsamet ACAR Hakkın Rahmetine Kavuşmuştur. Cenazesi 21 Nisan 204 Pazar günü öğle namazına müteakip Emine İnanç Camiinden Kaldırılacaktır. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Ailesine sabırlar versin, amin.

    Nayman Abdüsamet ACAR Hakkın Rahmetine Kavuşmuştur. Cenazesi 21 Nisan 204 Pazar günü öğle namazına...

    Cumartesi, 20 Nisan 2024 06:53
  • (Tevbe 116.Ayet: )

    (Tevbe 116.Ayet: ) "Göklerin ve yerin mülkü yalnız Allah´ındır. O diriltir ve öldürür. Sizin için...

    Cumartesi, 20 Nisan 2024 06:42
  • CUMA GÜNÜMÜZ MÜBAREK OLSUN, Aleykumselam amin ya Rabbim, Rabbim rızkımızı hayırlı ve bereketli, ömrünüzü hayırlı, sağlıklı ve uzun eylesin. Hakkınızda herşeyin en hayırlısını nasip eylesin, yüzünüzde tatlı tebessüm daim olsun, Rabbim Filistin'e Doğu Türki

    CUMA GÜNÜMÜZ MÜBAREK OLSUN, Aleykumselam amin ya Rabbim, Rabbim rızkımızı hayırlı ve bereketli,...

    Cuma, 19 Nisan 2024 06:39
  • Rabbim rızkımızı hayırlı ve bereketli, ömrünüzü hayırlı, sağlıklı ve uzun eylesin. Hakkınızda herşeyin en hayırlısını nasip eylesin, yüzünüzde tatlı tebessüm daim olsun, Rabbim Filistin'e Doğu Türkistan'a ve Tüm müslümanlara yardım eylesin, İsrail'i Kahha

    Rabbim rızkımızı hayırlı ve bereketli, ömrünüzü hayırlı, sağlıklı ve uzun eylesin. Hakkınızda...

    Perşembe, 18 Nisan 2024 06:37

Moğolistan kursu...

Moğolistan kursu..
Pin It

Moğolistan kursumuzun kitap ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz, Yardımlarınızı bekliyoruz. İnşaallah , Allah Razı Olsun.

Ebû’l Hasan Harakânî Hazretleri buyurur:

“Dünyada en üstün ve değerli şey; her zaman ve mekânda Allâh’ın zikriyle dolu bir gönüldür.”

Göklerde ve yerde bulunan bütün varlıklar, Allâh’ı kendi dillerince zikrederler. Bundan dolayıdır ki bülbüllerin bir damlacık yüreklerinden dökülen feryat nağmeleri, kumrulardan yükselen “hû, hû”lar, leyleklerin “lek, lek”leri, ârif kulların nazarında hep duygu dolu birer “zikir” tezâhürüdür.

Nitekim bu hakîkatin birer misâli sadedinde, nebevî terbiye altında yetişen güzîde sahâbîlerden Abdullah ibn-i Mes’ud (ra);

“Biz boğazımızdan geçen lokmaların tesbihlerini duyar hâle gelmiştik!” buyurmuştur.

Yine Hak dostlarından Hüdâyî Hazretleri; koparmak için uzandığı bütün çiçeklerin kendi dillerince Hakk’ı tesbîh ettiklerini işitmiş ve hiçbirini koparmaya kıyamamış, neticede üstâdına ancak, sapı kırılmış olduğu için zikri bitmiş bulunan bir çiçeği takdim edebilmiştir.

Yani kâinattaki ilâhi nizam gereği, insanlar ve cinlerin dışındaki canlılardan zikri bitenin, ömrü de biter. Bu demektir ki, Allah Teâlâ’nın yarattığı bütün canlılar için hakîkî hayat; zikrin feyiz ve bereketiyle geçen hayattır. Dolayısıyla Allâh’ı unutan bir kalp, zâhiren yaşıyor olsa da, hakîkatte ölü demektir.

Zikrin, kalpler üzerindeki bu hayâtî ehemmiyetine dâir, Sâmi Efendi Hazretleri de şöyle buyurmuşlardır:

“Hakîkî hayat sahibi, ancak kalbi diri olan kimsedir. Çünkü kalp Beytullah’tır (nazargâh-ı ilâhîdir). Orada Allah muhabbeti ve zikri yoksa, o kalp ölüdür…” (M. Sâmi Efendi, Menâkıb, 25.) (Osman Nûri Topbaş, Hak Dostlarından Hikmetler, Erkam Yay.)

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan
Otomatik alternatif metin yok.
Otomatik alternatif metin yok.