CUMA GÜNÜMÜZ MÜBAREK OLSUN. Rabbim, cümlemize sağlık, sıhhat huzur versin, bereket versin. Her türlü şerlerden korusun, geçmişlerimize, şehitlerimize rahmet eylesin. Anamıza babamıza akrabalarımıza birlik beraberlik versin. Amiin.

Cuma, 03 Ocak 2020 10:35 tarihinde oluşturuldu
Gösterim: 237
Pin It

CUMA GÜNÜMÜZ MÜBAREK OLSUN.
Rabbim, cümlemize sağlık, sıhhat huzur versin, bereket versin. Her türlü şerlerden korusun, geçmişlerimize, şehitlerimize rahmet eylesin. Anamıza babamıza akrabalarımıza birlik beraberlik versin. Amiin.
Müslümanlar, Mekke’yi fethettikleri gün, sabaha kadar tekbîr ve tehlîl getirdiler, devamlı olarak Kâbe’yi tavâf ettiler. Bunu gören Ebû Süfyân, zevcesi Hind’e:
“–Sen bunun Allâh’tan olduğu kanaatinde misin?” diye sordu.
Hind:
“–Evet! Bu, Allâh tarafından olan bir iştir!” dedi.
Ertesi gün Ebû Süfyân, erkenden Rasûlullâh (sav)’in yanına gitti. Allâh Rasûlü ona akşam hanımıyla arasında cereyân eden konuşmayı nakletti.
Ebû Süfyân:
“–Şehâdet ederim ki, Sen Allâh’ın Rasûlü’sün! Varlığım kudret elinde bulunan Allâh’a yemin ederim ki, bu sözümü Allâh ile Hind’den başkası işitmemiştir!” dedi. (İbn-i Kesîr, el-Bidâye, IV, 296)
Fetihten sonra Mekkeliler çocuklarını Rasûlullâh (sav)’e götürüyor, O da onların başlarını sıvazlıyor ve kendilerine duâ ediyordu. (Ahmed, IV, 32)

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü