KULLUK GÖREVİMİZ

Cumartesi, 10 Eylül 2016 12:05 tarihinde oluşturuldu
Gösterim: 1161
KULLUK GÖREVİMİZ
Pin It

KULLUK GÖREVİMİZ KABUL OLSUN,
KURBAN BAĞIŞLARINIZI BEKLİYORUZ...
Hoca Ahmed Yesevi İlim ve İrfan Vakfı olarak,
Bu Senede Yurt içi ve Yurt Dışı Kurban Organizasyonu Yapılacaktır.
Kestirdiğiniz Kurbanlar İhtiyaç Sahibi İnsanlara Dağıtılacaktır. 
Yurt İçi: 700-TL.
Yurt Dışı: 120 Euro
Hoca Ahmed Yesevi Vakfımızın 
İrtibat Telefonu: 0212 550 04 32 
Zeki Can : 0507 408 01 10 - 0507 408 01 08
İbrahim Sofu : 0507 408 01 07
Kurban Bağışlarınızı bekliyoruz İnşallah. ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilere dağıtılacak, kullanılacak.

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Yine onlar, Rablerinin rızasını isteyerek sabreden, namazı dosdoğru kılan, kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açık olarak (Allah yolunda) harcayan ve kötülüğü iyilikle savan kimselerdir. İşte onlar var ya, dünya yurdunun (güzel) sonu sadece onlarındır.” (Râ’d, 22)

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Hiçbiriniz; “Ben insanlarla beraberim, eğer insanlar iyilik yaparlarsa ben de iyilik yaparım, kötü davranırlarsa ben de kötü davranırım.” diyen şahsiyetsiz kimselerden olmasın! Aksine insanlar iyilik yaparlarsa iyilik yapmak, kötü davranırlarsa haksızlık etmemek için nefsinizi terbiye edin.” (Tirmizî, Birr, 63)

İbrâhim b. Edhem bir grup arkadaşıyla birlikte idi, gündüzleri çalışıp onlara harcardı. Akşamleyin oruçlu olarak bir yerde toplanırlardı ve İbrâhîm b. Edhem her seferinde işten geç dönerdi. Arkadaşları bir akşam birbirlerine: “Gelin bu akşam da iftarı onsuz yapalım, geldiğinde kendisine yiyecek bir şey kalmadığını görür ve bundan sonra zamanında gelmeye çalışır.” dediler.

İbrâhîm dönünce arkadaşlarını uyur vaziyette buldu. Kendi kendine: “Zavallılar, herhalde yiyecek bir şey bulamadılar” dedi. Ve oradaki undan bir miktar alıp yoğurdu. Fırının ateşini yaktı ve yoğurduğu çöreği fırına attı. İbrâhîm dirseklerini toprağa koymuş ateşi üflerken arkadaşları uyandılar ve ne yaptığını sordular. İbrâhîm arkadaşlarına: “Kendi kendime, ‘bunlar herhalde akşam yemeğini bulamayıp uyudular’ dedim. Çörek hazırlanana kadar da uyandırmak istemedim” dedi. Arkadaşları mahcûb bir vaziyette birbirlerine; “Bir bizim yaptığımıza bakın, bir de onun yaptığına” dediler. (İsmail Hakkı Bursevî, Rûhu’l-Beyân, 3. Cilt, 271. Sayfa, Erkam Yay.)

Hoca Ahmed Yesevi Vakfı'nın fotoğrafı.
Hoca Ahmed Yesevi Vakfı'nın fotoğrafı.