Vakfımız, milletçe hepimizi derinden sarsan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesine ilk günden ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatmıştır. Başlatılan kampanya neticesinde toplanmış olan ayni ve nakdi yardımlar şu şekildedir; Ayni yar

Cumartesi, 25 Şubat 2023 02:59 tarihinde oluşturuldu
Ayni yardımların içeriği 20 koli kışlık giysi, 10 koli battaniye, 5 koli ayakkabı ve bot, 10 koli çeşitli gıda malzemeleri 10 koli hijyen malzemesi olmak üzere toplam 55 koliden oluşmaktadır.
Toplanan ayni yardımların büyük bir kısmı BAĞCILAR BELEDİYE’si ve AFAD ekiplerince gönderilmek üzere BAĞCILAR BELEDİYE’si ve KAZAKDER’e teslim edilmiştir. Ayrıca bir kısmı deprem bölgesindeki depremzede Kazak ve Özbek asıllı vatandaşlara teslim edilmek üzere gönderilmiştir.
Türkiye ve yurt dışından nakdi olarak 300.150 Türk Lirası toplanmış olup 232.850 Türk Lirası AFAD hesabına gönderilmiş, Hatay’ın Antakya ilçesi Ovakent Mahallesi’nin içme suyu probleminin çözümü maksadıyla Muhtar Bereket KURT’a jeneratör alınarak teslim edilmek üzere Altayköy’ü eski muhtarı Abay ORHUN ve Orhan SESİGÜZEL’e 17.000 Türk Lirası nakit olarak verilmiştir. Vakıf gönüllülerimizin yönlendirmeleri ve gelen talepler üzerine 50.300 Türk Lirası ise Gaziantep ile Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Ovakent Mahallesinde yaşayan depremzede vatandaşlarımıza vakıf yönetim kurulu üyemiz Şehzade KANDEMİR bölgeye giderek bizzat yardımı elden nakdi olarak teslim etmiştir.
Bu vesile ile depremzede kardeşlerimizin acılarını paylaşmak amacıyla yurt içinden ve yurt dışından ayni - nakdi yardımda bulunan tüm kardeşlerimize vakfımız adına teşekkür ederiz.
*Hoca Ahmed Yesevi İlim ve İrfan Vakfı*
Tüm ifadeler: