ANADOLU'YU YURT OLARAK VEREN RABBİMİZE SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN. MALAZGİRT ZAFER MÜBAREK OLSUN, RABBİM, ŞEHİTLERİMİZE, VEFAT EDEN GAZİLERİMİZE RAHMET EYLESİN, AMİİN. Ümmü Seleme (ranhâ) vâlidemiz der ki: “Hendek’te Rasûlullâh ile birlikte bulundum. Orada ve

Pazartesi, 26 Ağustos 2019 11:06 tarihinde oluşturuldu
Gösterim: 270
Pin It

ANADOLU'YU YURT OLARAK VEREN RABBİMİZE SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN. MALAZGİRT ZAFER MÜBAREK OLSUN, RABBİM, ŞEHİTLERİMİZE, VEFAT EDEN GAZİLERİMİZE RAHMET EYLESİN, AMİİN.
Ümmü Seleme (ranhâ) vâlidemiz der ki:

“Hendek’te Rasûlullâh ile birlikte bulundum. Orada ve bulunduğu diğer yerlerde kendisinden hiç ayrılmadım. Allâh Rasûlü hendeği bizzat beklemekte idi. O sırada şiddetli bir soğuğa tutulmuştuk. Rasûlullâh (sav)’e bakıyordum. Namaza durmuştu. Sonra gidip bir müddet hendeğe doğru baktı ve:

“–Şunlar herhâlde müşriklerin süvârîleridir, hendeği dolaşıyorlar! Onlara karşı koyacak kim var?” buyurdu. Daha sonra:

“–Ey Abbâd bin Bişr!” diye seslendi. Abbâd (ra):

“–Lebbeyk: Buyur yâ Rasûlallâh!” dedi.

Rasûl-i Ekrem Efendimiz ona:

“–Yanında kimse var mı?” diye sordu.

Abbâd (ra):

“–Evet! Ben ve ashâbınızdan bâzıları, çadırınızın çevresinde bulunuyoruz!” dedi.

Rasûlullâh (sav):

“–Arkadaşlarınla birlikte gidip hendek boyunca dolaş! Şu görünen süvârîler herhâlde düşman süvârîlerindendir, sizin için dolaşıyorlar, gafletinizden yararlanarak ansızın baskın yapıp bâzılarınızı öldürmeyi umuyorlar!” buyurdu ve:

“Ey Allâh’ım! Onların şerlerini bizden uzaklaştır! Onlara karşı bize yardım et ve bizi onlara gâlip kıl! Bizi, Sen’den başka gâlip kılacak yoktur!” diye duâ etti.

Abbâd bin Bişr (ra), arkadaşlarıyla birlikte gitti. O sırada müşriklerin reisi Ebû Süfyân, bir süvâri birliğiyle hendeğin dar yerini dolaşıyordu. Müslümanlar oraya yetiştiler, onları taş ve oka tuttular. Ben de onlarla birlikte durdum, müşrik süvârîlerine taş ve ok attık. Nihâyet onları zayıflattık, yıprattık. Bir müddet sonra bozuldular ve yerlerine dönmek zorunda kaldılar. Rasûlullâh’ın yanına döndüğüm zaman, kendisini namazda buldum… Allâh, Abbâd bin Bişr’e rahmet etsin! O her zaman Allâh Rasûlü’nün çadırını bekleyen ashâbdandı.” (Vâkıdî, II, 464) (Osman Nûri Topbaş, Hz. Muhammed Mustafa (sav)-II, Erkam Yay.)